Chloe Van Boven

31 mrt 20223 minuten

Content op zijn paasbest

Bijgewerkt: 24 okt 2022

Pasen: In deze blog verkennen we enkele mogelijkheden om in te haken op Pasen. Hopelijk raak je geïnspireerd en kan je voor jouw eigen merk aan de slag.

Waarom zou je inhaken?

Met een "Inhaker" speel je in op de actualiteit om jouw bedrijf extra in de kijker te zetten. Leuke, grappige "inhakers" hebben meestal een hogere share en like factor. Mensen gaan grappige en leuke posts gemakkelijker gaan delen, waardoor je een groter bereik krijgt doordat je ook gezien wordt door mensen die je nog niet volgen. Pak je je inhakers goed aan, dan kan dit alleen maar voordelen bieden voor jouw merkbekendheid.

Hoe inhaken op Pasen?: enkele inspirerende ideeën

1. Steek je nieuwsbrief in een speciaal jasje voor Pasen.

Verkoop je producten die aan Pasen gerelateerd zijn, zoals Chocolade paaseieren of figuren, Paasdecoratie, ...? Zet die dan uiteraard in de kijker op jouw nieuwsbrief. Heb je niets met Pasen, dan kan je jouw klanten misschien belonen met een kleine attentie bij een aankoop of een Paaskorting geven. Gewoonweg jouw nieuwsbrief aanpassen aan een Paasthema kan ook.

2. Organiseer een paaseierenzoektocht op jouw website.

Nog een goed idee om meer mensen op jouw website of shop te krijgen is de organisatie van een paaseierenzoektocht. Helemaal in thema, maar ook extra verkeer naar je website en misschien ook extra aankopen. Je kan bezoekers die alle eieren of het speciale ei gevonden hebben belonen met een leuk cadeautje.

Ook andere wedstrijden, bijvoorbeeld een fotowedstrijd, behoren tot de mogelijkheid.

3. Post ook op Sociale Media posts die aan Pasen gerelateerd zijn.

Wens je volgers een vrolijk Pasen op Pasen zelf, maar zet ook bovenstaande acties in de kijker op sociale media én steek jouw content in een paasjasje.

  • Een post om een Paasartikel te verkopen. Chocolade eitjes of Paasdecoratie, bijvoorbeeld.

  • Een post waarbij je een product of dienst dat niets met Pasen te maken heeft in een Paasjasje steekt. Op ons Pinterestbord vind je heel wat originele ideeën. Zo zie je een koffieboon vermomd als chocolade-eitje , een bierflesje van Heineken in het typische zilverpapiertje, dieren van de Zoo die uit een eitje komen enzoverder. Neem zeker eens een kijkje: Pinterest bord Inhaken op Pasen

  • Een woordspeling doet het ook vaak goed. Rond Pasen vind je veel social media posts met de woorden "ei", "eggcited" enzoverder. Een scroll door de berichten die verschenen op Instagram met #Pasen2020 leverde me onder andere dit op:

    • Join the... EI 🥚 Like To Move It Challenge!

    • Wees er als de kippen bij! 🐔 want voor je het weet ben je het haasje 🐰

    • Misschien alvast voor Pasen. Daar kraait nog geen haan naar (begin februari).

    • Vroleik Pasen is eentje die wel vaker de revue passeerde.

    • ...

Heb je echt een goede Paasactie waar je ook mensen mee kunt bekoren die je nog niet volgen, kan je ook overwegen om een betalende campagne op te starten. Opgelet! Met een win-actie type deel en tag mag je niet adverteren op sociale media. Dit type wedstrijden wordt ook vaker prooi van hackers die jouw volgers proberen op te lichten, dus raden we dit eigenlijk niet aan.

Belangrijk te onthouden is dat je jouw inhaker bij jouw bedrijf laat passen. Maak het leuk, lief of grappig zodat mensen het zouden willen delen, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat je de identiteit van jouw merk niet uit het oog verliest. De inhaker moet passen bij jouw waarden en huisstijl.

Ben je geïnspireerd?

Ik ben benieuwd naar jullie inhakers. Deel ze in de Facebook Community.

    70
    2