Chloe Van Boven

15 jul 20213 minuten

Het HHH-model van Google voor jouw contentstrategie

Ik volg regelmatig opleidingen, webinars en key-notes omtrent Digitale Marketing. Dit is niet alleen belangrijk om bij te blijven in een sector die zich razendsnel evolueert, maar ook gewoon interessant om bepaalde elementen vanuit verschillende oogpunten te gaan bekijken en benaderen. Digitale Marketing is zeker geen exacte wetenschap! Marketing is vaak proberen, evalueren en optimaliseren.

In een van de opleidingen die ik volgde over Personal Branding kwam het HHH-model van Google naar voren. Ik had al vaker gehoord over het HHH-model in anderen opleidingen, maar deze keer werd het door Google (Google Digitaal Atelier, 14/7/21) zelf gebracht wat het zeker extra fijn maakte.

In deze blogpost leg ik je uit wat het HHH-model is en hoe je dit zelf kan gebruiken voor jouw contentstrategie.

Wat is het HHH-model van Google?

Het HHH-model van Google werd eerst gebruikt in video-marketing, maar wordt nu veel breder in de contentmarketing gebruikt.

Het HHH-model bestaat uit drie H's aan content (Hygiëne, Hub en Hero) en gaat uit van een piramide vorm, waarbij "Hygiëne-content", eerder ook "Help" genoemd, de basis is waarop je verder bouwt.

Hygiene (Help) - dit ben ik!

Hygiene of Help content is content om meer te vertellen over jezelf. Wie ben jij? Waar sta jij voor? Waarom doe je wat je doet? Hoe ben je gegroeid? Welke vooruitgang heb je geboekt in wat je doet? Hoe klein of groot jouw vooruitgang ook is, we starten allemaal onder aan de ladder, wees niet bang om dit groeiproces te tonen. Ook jouw mening en standpunt durven delen en opkomen voor jouw waarden hoort hierbij. Neem ook positief aan gesprekken deel op sociale media en toon op die manier wie je bent en waar je voor staat.

Hiernaast is het ook belangrijk om op fora en in Facebookgroepen jezelf in een positief daglicht te plaatsen, door anderen te gaan helpen. Deel je kennis en expertise met anderen en help anderen met wat jij te bieden hebt.

Op dit niveau maak je connectie met jouw volgers. Mensen kopen nog steeds bij mensen. Het is dus heel belangrijk ook te tonen wie jij werkelijk bent.

Hub - Dit is wat ik kan!

Hub content is de content die je plaatst om jouw expertise in de kijker te zetten. Mensen volgen je omdat jij veel weet over een bepaald onderwerp dat zij ook interessant vinden. Door regelmatig tips en tricks, weetjes en kennis te delen hou je hen betrokken.

Breng jouw eigen verhaal. Deel jouw expertise om in een aantal blokken waar jij het over kan hebben met jouw volgers.

Deze contentlaag dient dus om jouw volgers betrokken te houden.

Hero - Ik ben succesvol!

Bij Hero ga je een piek bereiken en opvallen met jouw content. Deze piek bereik je niet altijd, maar slechts af en toe. Het gaat dan om jouw allergrootste successen: er verschijnt een persartikel over jou of jouw bedrijf, je organiseert een groot en succesvol evenement, een lancering van een nieuw product, je hebt net een boek geschreven ...

Het HHH-model van Google op een tijdlijn

Wanneer je het HHH-model op een tijdlijn zou plaatsen, kom je al snel op de conclusie dat je dagelijks een 15tal à 30tal minuutjes online moet zijn om in gesprek te gaan en te tonen wie je bent.

Bij HUB content ga je pro-actiever en gestructureerder te werk. Hiervoor maak je best een contentplan op. Gestructureerd aanwezig zijn is belangrijker dan volle moed te beginnen en 10 postst te publiceren en dan niets meer van je te laten horen.

Hero ga je slechts af en toe bereiken.

Hou er wel rekening mee dat iedereen ondertussen het belang van online zichtbaarheid begint in te zien. Het is dus ook niet meer zo gemakkelijk om iemand die al jaren autorioteit heeft opgebouwd als beginner van zijn troon te gaan stoten, maar met het HHH-model kan je, volgens Google althans, wel die troon bereiken.

Meer weten?

De aankomende webinars & coachings van Google Digitaal Atelier vind je hier: https://learndigital.withgoogle.com/digitaalatelier/f2f

#Google #contentmarketing #HHHmodel

    110
    2