Chloe Van Boven

8 feb 20212 minuten

Inhaken op Valentijn

Bijgewerkt: 15 mrt 2021

Misschien hou je wel niet zo van Valentijn, misschien vind je dit allemaal overroepen. Dit is niet zo vreemd, héél veel mensen delen deze mening. Toch is het interessant om als bedrijf wel iets te doen rond Valentijn op jouw kanalen. In onderstaande blog zal ik je vertellen waarom.

Waarom inhaken?

Met een "Inhaker" speel je in op de actualiteit om jouw bedrijf extra in de kijker te zetten. Leuke, grappige "inhakers" hebben meestal een hogere share en like factor waardoor je een groter bereik krijgt wat dan weer goed is voor je merkbekendheid.

Volgens Coosto, een social media management tool, is Valentijnsdag bovendien een van de dagen waarop we het positiefst zijn op sociale media. Enkel Eerste Kerstdag scoort hoger. We zouden positiever zijn op Valentijnsdag dan op Nieuwjaar en op Nieuwjaar wens je je volgers toch ook het allerbeste, waarom zouden we dat dan niet met Valentijn doen?

Inspiratie?

In het Pinterestbord Inhakers Valentijn verzamelde ik enkele voorbeeldjes ter inspiratie.

  • Maak een post waarbij je een product of dienst koppelt aan liefde. Durex, het condoommerk, maakt er een "Happy Valentines week" van voor hun product "extended pleasure".

  • Een woordspeling doet het ook vaak goed. Mentos met "Ik kauw van jou" of Albert Heijn met een afbeelding van witlof en de tekst "All I need is lof" zijn hier goede voorbeelden van.

  • Je kan ook iets liefdevol uitbeelden met jouw producten. Lego, bijvoorbeeld, maakte een hartje met blokken.

  • Een aantal merken doen ook niet één post op Valentijnsdag, maar maken er een langdurende campagne van. Zo'n campgane uitvoeren vraagt veel voorbereiding en tijd, maar heeft een goede impact op de betrokkenheid bij je merk.

De case Coca-Cola

Coca-Cola, bijvoorbeeld, heeft momenteel een grootschalige online en offline campagne lopen. Een eigen hashtag, een advertentie op sociale media, telkens hetzelfde blikje met steeds een andere ambassadeur en quote, je eigen blikje dat je kan personaliseren op hun website, affiches in het straatbeeld via Clear Channel, én alles is gelinkt met elkaar.

Deze internationale campagne loopt al langere tijd en werd ook gekoppeld aan nieuwjaarswensen. Op deze manier brengt coca-cola een flow in gang tussen online en offline. Ook versterken offline media, sociale media, website en emailmarketing elkaar telkens weer en kunnen ze hun klanten via verschillende kanalen steeds weer aanspreken op een positieve manier. Reclame zonder dat het als reclame als dusdanig gepercipieerd wordt.

Belangrijk is wel om jouw inhaker te laten passen bij jouw bedrijf. Maak het leuk, lief of grappig zodat mensen het zouden willen delen, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat je de identiteit van jouw merk niet uit het oog verliest. De inhaker moet passen bij jouw waarden en huisstijl.

Ik ben benieuwd naar jullie inhakers. Deel ze in de Facebook Community.

    120
    3