top of page
Zoeken

Content op zijn paasbest: Tips en inspiratie om in te haken op Pasen

Zondag 30 maart '24 is het Pasen! Het ideale moment om onze creativiteit aan te boren en leuke content en acties te bedenken om onze volgers betrokken en geëngageerd te houden.


Paascupcakes en Paasdecoratie op taartenstandaard

In deze blog verkennen we enkele mogelijkheden om met het thema Pasen te werken op onze online kanalen. Hopelijk raak je geïnspireerd en kan je voor jouw eigen merk aan de slag.


Waarom zou je inhaken?


Met een "Inhaker" speel je in op de actualiteit om jouw bedrijf extra in de kijker te zetten. Leuke, grappige "inhakers" hebben meestal een hogere share en like factor. Mensen gaan grappige en leuke posts gemakkelijker gaan delen, waardoor je een groter bereik krijgt doordat je ook gezien wordt door mensen die je nog niet volgen. Pak je je inhakers goed aan, dan kan dit alleen maar voordelen bieden voor jouw merkbekendheid.


Hoe kan je inhaken op Pasen?: enkele inspirerende ideeën
Content op zijn Paasbest


Verkoop je producten die aan Pasen gerelateerd zijn, zoals Chocolade paaseieren of figuren, Paasdecoratie, ontbijtmanden ...? Zet die dan uiteraard in de kijker op jouw nieuwsbrief, sociale media en website/shop.


Heb je niets met Pasen, denk dan eens na hoe je je producten of diensten in een paasjasje kan steken. Een Heineken bierflesje, bijvoorbeeld, werd een bierflesje uit chocolade met zo'n typisch zilverpapiertje rond. De zoo van Keulen, maakte affiches (offline) en posts (online) waar hun dieren uit een ei kwamen of een eivorm kregen.


Kijk voor extra inspiratie ook eens op ons Pinterestkanaal:


Ook jouw copy, de begeleidende tekst bij een social mediaposts of de teksten op een website, kan je in een paasjasje steken.


Verder kan je jouw klanten belonen met een kleine attentie bij een aankoop of een Paaskorting geven.


Steek jouw online kanalen in een Paasjasje


Simpelweg jouw nieuwsbrief aanpassen aan een Paasthema kan uiteraard ook.


Ook jouw omslagfoto en profielfoto op jouw social mediakanalen kan je aanpassen aan het thema Pasen.


Bedenk een leuke Paasactie


Bedenk een paasactie om jouw volgers betrokken en geëngageerd te houden. Organiseer bijvoorbeeld een Paaseierenzoektocht op jouw website. Deze actie is niet alleen helemaal in thema, maar kan ook zorgen voor extra verkeer naar je website en misschien ook extra aankopen. Je kan bezoekers die alle eieren of het speciale ei gevonden hebben belonen met een leuk cadeautje.


Ook andere wedstrijden, bijvoorbeeld een fotowedstrijd of een kleine attentie bij een aankoop, behoren tot de mogelijkheid.


Door een leuke actie te organiseren hou je je volgers betrokken en geëngageerd bij jouw merk. Deel de actie uiteraard op al jouw kanalen, en vergeet de actie ook niet op te volgen: reageer op comments en vragen. Sluit de actie ook gepast op aan het einde van volgende week. Film bijvoorbeeld de trekking van de winnaar en maak hier een reel van om te delen op Social Media.


Wens jouw volgers uiteraard Zalig Pasen


Vergeet jouw volgers uiteraard geen Zalig Pasen te wensen. Ontwerp hiervoor een mooie visual in Canva of Adobe Express.


Nog meer inspiratie voor Sociale Media posts die aan Pasen gerelateerd zijn:

 • Een woordspeling doet het ook vaak goed. Rond Pasen vind je veel social media posts met de woorden "ei", "eggcited" enzoverder. Een scroll door de berichten die in het verleden reeds verschenen op Instagram leverde me onder andere dit op:

  • Join the... EI 🥚 Like To Move It Challenge!

  • Wees er als de kippen bij! 🐔 want voor je het weet ben je het haasje 🐰

  • Misschien alvast voor Pasen. Daar kraait nog geen haan naar (begin februari).

  • Vroleik Pasen is eentje die wel vaker de revue passeerde.

  • ...

 • Heb je echt een goede Paasactie waar je ook mensen mee kunt bekoren die je nog niet volgen, kan je ook overwegen om een betalende campagne op te starten. Opgelet! Met een win-actie type deel en tag mag je niet adverteren op sociale media. Dit type wedstrijden wordt ook vaker prooi van hackers die jouw volgers proberen op te lichten, dus raden we dit eigenlijk niet aan.

Belangrijk te onthouden is dat je jouw inhaker bij jouw bedrijf laat passen. Maak het leuk, lief of grappig zodat mensen het zouden willen delen, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat je de identiteit van jouw merk niet uit het oog verliest. De inhaker moet passen bij jouw waarden en huisstijl.


Ben je geïnspireerd?

Ik ben benieuwd naar jullie inhakers. Deel ze gerust met ons.

18 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page