top of page
Zoeken

Stories plannen op Facebook en Instagram met Facebook Business Suite

Bijgewerkt op: 29 jul. 2021

Fantastisch nieuws! Facebook inc. kondigde afgelopen donderdag aan dat het vanaf nu mogelijk is om ook stories te plannen op jouw Facebook en Instagrampagina's! Halleluja, hier keken we al maanden naar uit en eindelijk is het zo ver.Post & Stories - plannen is nu ook voor stories mogelijk.


Gewone posts en videoberichten kon je wel al langer plannen via Studio voor Makers (jouw contentbeheerstool) en de Facebook Business Suite (jouw beheerstool voor Facebook, Instagram en Messenger met statistieken voor jouw pagina's, advertenties en shop). Maar Stories was echt content dat je "on the go", in het moment zelf diende te maken. Zo beschouwde ik stories ook echt, stories gebruikte ik om te laten zien waar ik mee bezig ben op dat moment en om mijn volgers een blik achter de schermen gunnen. In mijn stories deelde ik dus niet de afgewerkte blog, maar wel het moment dat ik hem aan het schrijven was. Ook niet de afgewerkte social mediaposts die ik deed voor onze klanten, maar mijn collega Idris die op photoshoot was voor de klant. Of, om nog een derde en laatste voorbeeld te geven, gewoon de kerstboom en lichtjes bij ons op kantoor en ikzelf die eindejaarscadeautjes shopt om mijn trouwe klanten te bedanken.


Nu dat je stories kan gaan inplannen, kan je deze veel strategischer gaan inzetten om echt jouw verhaal te vertellen en aan storytelling te doen. Wist je dat stories van bedrijven veel vaker bekeken worden dan hun gewone posts? Interessant dus om ook stories in je contentmix op te nemen.


Maar hoe plan je nu precies stories? Ik toon het je stap per stap in deze blog.


Aan de slag met het plannen van stories

Het plannen van stories doe je via de app Facebook Business Suite. Heb je deze app nog niet? Installeer deze dan even. Facebook Business Suite is een heel waardevolle tool waar je heel wat inzichten krijgt over de prestaties van jouw pagina's, advertenties en evenementen. Je kan ook al jouw chatberichten en comments van Facebook, Instagram en Messenger in één handige tool gebruiken waardoor je veel beter het overzicht bewaart. Maar we dwalen af, meer hierover lees je in onze blog "Wegwijs in Facebook Business Suite".


Beheer je meerdere pagina's check dan uiteraard eerst of je wel op de juiste account zit. Wisselen van account kan je via het kleine cirkelje met de profielfoto van het huidige account in de linker bovenhoek.


Een story maken en plannen kan je via het startscherm of in het tabblad "berichten en verhalen" doen. Het gemakkelijkste is om op het startscherm "verhaal maken" te selecteren. Doe je dit, dan opent de fotogallerij van jouw smartphone en kan je aan de slag. Met welke foto ga je een verhaal maken? Je kan ook een nieuwe foto of video maken.


Heb je een foto geselecteerd of gemaakt, dan kan je bovenaan nog de typische elementen van een Story toevoegen: tekst, GIF, locaties, hashtags, ...Ben je tevreden met je resultaat, dan klik je op "delen via"? Je komt vervolgens in onderstaand scherm:


Hier kan je nog beslissen of je je verhaal op beide platformen wenst te plannen of slechts één van de twee. Klik je op de blauwe knop "delen" onderaan, dan ga je jouw story onmiddellijk publiceren. Je kan echter ook "opties voor plannen" aanklikken.


Je komt in dit scherm, waar je kan kiezen wanneer je je story online wenst te laten gaan.


Heb je je tijdstip gekozen, klik je bovenaan op instellingen (in het blauw ).


Nu kom je terug in het vorige scherm, maar staat er onderaan niet meer "delen" maar "plannen". Klik je op plannen dan wordt je verhaal gepland op het door jou gekozen tijdstip.

Vervolgens kom je in het tabblad "berichten en verhalen" van Facebook Business Suite. Hier kan je zien dat je verhaal gepland staat.


Ik heb ondertussen eventjes verder geexperimenteerd met de planningen. Wanneer je meerdere verhalen maakt zie je duidelijk welke op Facebook gepland staan en wanneer, en welke op Instagram en wanneer.


Klik je op de 3 puntjes rechts naast jouw verhaal, dan kan je kiezen om het alsnog nu te publiceren, de planning te wijzigen of het bericht te verwijderen. In de aankondiging van Facebook stond ook dat het mogelijk zou zijn om je verhaal nog aan te passen ("edit", "bewerken"), deze optie heb ik echter nog niet. Binnenkort zou je ook "drafts" kunnen opslaan.


Laat me zeker even weten via de comments of jullie deze mogelijkheid wel al hebben.


Hoe dan ook, ik ben blij dat we nu ook de mogelijkheid krijgen om verhalen in te plannen. En jullie? Gaan jullie deze optie gebuiken?Verder lezen:

Lees hier de aankondinging van Facebook.


102 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page