top of page
Zoeken

Waarom emoji's gebruiken in jouw social mediaberichten?Of je er nu van houdt of niet, smileys of emojis worden op social media heel vaak gebruikt. Ze hebben dan ook talloze voordelen. In deze blogpost zet ik de belangrijkste voordelen van het gebruik ervan in de kijker.


  1. Door woorden te vervangen door emojis, bespaar je op characters, wat voor een medium als Twitter zeer interessant is. Maar ook op andere sociale mediakanalen heb je vaak een beperking in het aantal characters.

  2. Emojis maken je tekst luchtiger, beter leesbaar en aantrekkelijker voor de lezer.

  3. Ze helpen jezelf beter te kunnen uitdrukken. Een belangrijke deel in onze communicatie, met name lichaamstaal, verdwijnt bij online communicatie. Smileys zijn expressiever en kunnen helpen deze lichaamstaal te vervangen.


Er zijn echter zo veel emojis, en die emojis zien er ook vaak anders uit afhankelijk van het toestel (pc, apple, Samsung) of de app/ het medium (Facebook, Instagram,...) dat je gebruikt, dat het niet altijd even gemakkelijk is te weten wat de betekenis van een bepaalde emoji nu juist is. Op emojipedia.org, de wikipedia van de emojis, kan je checken hoe je een bepaalde emoji juist interpreteert.

6 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page