top of page
Zoeken

Wat zijn de beste tijdstippen om te posten op Sociale Media?

Bijgewerkt op: 10 jun.

Wat de besten momenten zijn om te posten op sociale media haal je idealiter uit jouw statistieken. Dit is immers voor ieder kanaal en doelgroep anders. Zo heb ik klanten waarvoor ik best heel vroeg in de ochtend post en anderen waarvoor ik best later op de dag post.


Afhankelijk van het kanaal waar je actief op bent, kan dit ook sterk verschillen. LinkedIn, bijvoorbeeld, is een kanaal waar je best tijdens de businessuren post. In Facebookgroepen, daarentegen, is er meer activiteit op zaterdagavond.


Ik volg dus telkens in de verschillende statistieken op of mijn bereik optimaal is en indien ik niet kan bijsturen. Je kan dit echter alleen maar analyseren en opvolgen wanneer je voldoende materiaal hebt om te vergelijken. Ben je nog maar pas gestart met posten dan kan deze infographic van Giraffe Social Media (S. Stroudt, 2022) je helpen om een beter beeld te krijgen van wat globaal interessante tijden zijn. Durf zeker te experimenteren met andere tijdstippen om zo te ontdekken wat voor jou ideale tijdstippen zijn.


Deze infographic verscheen ook op de blog van Social Media Today.


Meer lezen?


6 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page