Chloe Van Boven

4 jul 20212 minuten

Wat is een inhaker?

Met een "Inhaker" speel je in op de actualiteit om jouw bedrijf extra in de kijker te zetten. Leuke, grappige "inhakers" hebben meestal een hogere share en like factor. Mensen gaan grappige en leuke posts gemakkelijker gaan delen, waardoor je een groter bereik krijgt doordat je ook gezien wordt door mensen die je nog niet volgen. Pak je je inhakers goed aan, dan kan dit alleen maar voordelen bieden voor jouw merkbekendheid.

Op dit coachingsplatform haakten we eerder al in op "Valentijn" en "Pasen", maar ook de thema's die je in onze maandkalenders kan vinden, zijn vaak leuk om op in te spelen op sociale media of in jouw nieuwsbrief!

Ook gebeurtenissen uit de media of actualiteit bieden inspiratie om op in te haken. Weet je nog toen dat schip vast zat op het Suez kanaal?

Of herinner je je de inauguratie van de nieuwe president van de VS nog? Het beeld van Bernie Sanders tijdens dat evenement werd door velen opgepikt en aangepast naar hun context.

Het is wel belangrijk jouw inhaker bij jouw bedrijf te laten passen. Niet elk bedrijf kan werken rond "dag van de pistolet". Ben je echter een bakker, dan kan je hier heel wat mee! Meer nog, als bakker zou het echt zonde zijn als je deze dag over het hoofd zou zien.

Ook timing is belangrijk, ben je de 500ste die inhaakt op Bernie Sanders dan is het niet leuk meer. Ben je de 1ste, 2de of 3de dan is het booming business voor jouw kanalen.

Maak jouw inhaker leuk, lief of grappig zodat mensen het zouden willen delen, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat je de identiteit van jouw merk niet uit het oog verliest. Zorg er voor dat de inhaker niet plots een totale stijlbreuk met zich mee brengt. De inhaker moet passen bij jouw waarden en huisstijl.

    60
    2