top of page
Zoeken

Verbeter jouw online zichtbaarheid met Google Mijn Bedrijf

Online zichtbaar en vindbaar zijn is dan ook uitermate belangrijk als zelfstandig ondernemer. En met welke tool kan je online zichtbaarheid bij jouw lokale doelgroep beter verbeteren dan met Google Mijn Bedrijf?

Google mijn bedrijf
Online niet zichtbaar zijn, is net zoals een lege winkeletalage hebben ... Mensen weten niet dat je er nog bent.

Google omschrijft hun product als volgt: "Google Mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee u uw bedrijfsprofiel en bedrijfswebsite kunt promoten op Google Zoeken en Maps. Met een Google Mijn Bedrijf-account kunt u zien wie uw klanten zijn en contact met hen leggen, updates van uw bedrijfsprofiel posten en bekijken hoe uw klanten interactie met uw bedrijf hebben op Google."


Dit is een eerder bescheiden omschrijving van een product dat ik elke ondernemer die bij mij komt aankloppen en zijn zichtbaarheid lokaal wilt versterken aanbeveel. In dit artikel diep ik deze tool verder uit.


Wat kan je allemaal doen met zo'n profiel?


Eerst en vooral vul je op dit profiel jouw gegevens en openingsuren aan. Potentiële klanten zien zo in een oogopslag wat jouw bedrijf doet, welke diensten en producten je aanbiedt, hoe ze jou kunnen bereiken, waar je je bevindt, wat jouw andere communicatiekanalen zijn zoals bijvoorbeeld jouw website en sociale media.


Google Mijn Bedrijf is, net zoals je de Gouden Gids of de bedrijvengids, een bedrijfsvermelding, maar dan getoond aan die mensen uit jouw buurt die effectief naar jouw producten of diensten op zoek zijn. Fantastisch toch?


Wijzigen jouw openingsuren omdat het een feestdag is, of omdat je er even tussenuit gaat, of omwille van (hopelijk niet meer) een lockdown, dan kan je dit hier ook gemakkelijk op communiceren. Mensen zoeken dit immers vaak via Google op.


Hiernaast kunnen gebruikers ook reviews achterlaten. Deze reviews komen ook heel zichtbaar naar voren in de zoekresultaten. Zijn klanten tevreden van jouw diensten of producten en heb je veel positieve reviews dan heb je een streepje voor op jouw concurrenten. Mond-aan-mond reclame is immers nog steeds de meest effectieve reclame. Hiernaast zal je met positieve reviews ook hoger ranken in de zoekresultaten.


Je kan een Google Mijn Bedrijf profiel ook beschouwen als een sociale media kanaal, maar dan exclusief voor bedrijven en verenigingen. Je kan er op posten en meer vertellen over jouw bedrijf, wie jij bent, maar ook producten, (tijdelijke) promoties en evenementen in de kijker zetten. Je kan ook in interactie gaan met jouw klanten.


Google Mijn Bedrijf is raadpleegbaar via desktop, tablet en mobiel. Mobiel kunnen klanten ook met één druk op de knop rechtstreeks bellen of een routebeschrijving opvragen gezien de koppeling met Google Maps en navigatieapps zoals Waze.


Wat zijn de voordelen?


De titel verraadt het natuurlijk al: het versterkt jouw online zichtbaarheid bij jouw lolake doelgroep enorm. Het is bovendien helemaal gratis.


Google Mijn Bedrijf is gekoppeld aan de zoekresultaten en Google Maps. Wanneer klanten bij jou in de buurt je opzoeken, of beter, op zoek gaan naar een dienst of product dat jij aanbiedt, verschijn je met jouw bedrijf rechts in de zoekresultaten met alle relevante informatie (contactgegevens, openingsuren en reviews). Is jouw website dus niet 100 procent geoptimaliseerd voor de zoekresultaten op Google (SEO), heb je met een goed ingevuld profiel op Google toch een stapje voor en wordt je alsnog getoond aan mensen die zich bij jou in de buurt bevinden, wat jouw lokale vindbaarheid een enorme boost geeft.


Dus, waar wacht je nog op? Geef je bedrijf een Digitale Boost en start jouw Google Mijn Bedrijf pagina op.
16 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Zoekwoorden

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page