top of page
Zoeken

Vraag en antwoord: Hoe promoot ik mijn webshop?Vaak krijg ik de vraag hoe een webshop te promoten? De persoon die de vraag stelt zegt super actief te zijn op Sociale Media, de SEO zit goed, maar ... er zijn geen aankopen.


Ik vraag dan vaak hoe lang ze al actief zijn op sociale media en of er al mailings uitgestuurd worden?


✅ Op Sociale Media bouw je vooral merkbekendheid op, mensen willen jou leren kennen, weten wie je bent en hoe je te werk gaat, en gaan jouw nadien vertrouwen. Ook kan je van jouw reeds bestaande klanten fans en ambassadeurs maken door hen mee te nemen in jouw verhaal op sociale media. Pas na dat je zichtbaarheid hebt opgebouwd en het vertrouwen hebt gewonnen van jouw potentiële klanten kan er verkoop uitvloeien.


✅ Nadien kunnen stories op Sociale Media met de nieuwste producten die binnen gekomen zijn. Of een video-voorstelling van een product of een merk in de kijker wél een positieve impact hebben op de verkoopscijfers. Bouw eerst bekendheid en vertrouwen op.


Meer lezen over stories? Check dan deze blog.


✅ SEO is dan weer super belangrijk om gevonden te worden als iemand op zoek is naar datgene dat jij te bieden hebt. Gebruik de juiste zoekwoorden op jouw webshop om gevonden te worden. Zoeken mensen op jurken of op kleedjes? Niet alleen de juiste zoekwoorden, maar ook technische SEO is belangrijk zodat Google weet aan wie jij getoond moet worden.


Meer lezen over SEO? Check dan zeker deze post.

✅ Aankopen komen, in mijn ervaring dan toch, vooral uit mailings. Vertel wat er nieuw is in de shop, zet eens een product of merk in de kijker, ... . Neem dus zeker ook de tijd om jouw mailingslijst op te bouwen en mailings te verzenden. Doe dit zeker niet te frequent want mensen krijgen al te veel mails, maar zorg er voor dat mensen uit kijken naar jouw mails.

Meer lezen over e-mailmarketing? Check dan zeker deze post.


✅ Bij adverteren geldt net hetzelfde: werk eerst aan jouw merkbekendheid en bouw online vertrouwen op met jouw advertenties, voor dat je centjes gaat uitgeven aan ads voor verkoop. Mensen kopen van mensen die ze kennen en vertrouwen en niet van iemand waar ze nog nooit van gehoord hebben.


Meer lezen over het opzetten van een basis advertentie kan je hier lezen. Later gaan we verder in op het advertentieaccounts, uitgebreidere advertentiemogelijkheden en de Facebookpixel.

✅ Verder is het ook aan te raden om zelf eens (en regelmatig) het aankoopproces op jouw webshop te doorlopen. Waar kunnen mensen mogelijk afhaken en hoe kan je het proces verbeteren voor de (potentiële) klant? Vinden ze alles vlot? Kan je heel eenvoudig en vooral veilig afrekenen? Hoe zit het met verzendingen en retour?

Meer lezen over de klantenbeleving om jouw webshop te boosten kan je hier.


Succes 🍀


Tags:

9 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page