top of page
Zoeken

Welke info moet je verplicht vermelden op jouw website en sociale mediakanalen?

Wil je als onderneming voldoende zichtbaar zijn zodat potentiële klanten bij jou terecht komen, dan kan je niet meer zonder een website en sociale mediakanalen. De klantenreis start immers veel vaker online. Dit weten we inmiddels allemaal wel.


Man en vrouw online aan het shoppen

Maar wist je ook dat je op die kanalen een aantal verplichte zaken moet vermelden én dat de overheid hier ook effectief controles op uitoefent?


Uit mijn dagelijkse gesprekken met ondernemers blijkt dat niet iedereen dit weet. Graag som ik hieronder dan ook even op welke info zeker niet mag ontbreken op jouw online kanalen. Je vindt deze informatie ook terug op de website van de Federale overheid: Deze info moet u zeker vermelden op uw bedrijfswebsite - FOD Economie (bericht) (fgov.be)Opgelet: Ook wanneer de verkoop niet via deze kanalen plaatsvindt, dient deze informatie verplicht vermeld te worden:


 1. De naam van jouw onderneming. Heb je geen ondernemingsnaam, vermeld dan jouw eigen naam.

 2. Het adres waar de onderneming gevestigd is.

 3. Contactgegevens zoals een telefoonnummer of e-mailadres. Een online contactformulier kan ook onder specifieke voorwaarden.

 4. Het ondernemingsnummer van jouw bedrijf.

 5. Indien dit van toepassing zou zijn voor jouw onderneming, dient ook de toezichthoudende autoriteit vermeld te worden en de gegevens van die autoriteit (Dit is bijvoorbeeld voor een vastgoedmakelaar van toepassing).

 6. Indien je een gereglementeerd beroep uitoefent, vermeld je de beroepsvereniging en de beroepstitel, en een verwijzing naar de beroepsregels.

 7. Wanneer jouw activiteit onderworpen is aan BTW, dient ook het BTW-nummer vermeld te worden.

 8. Is jouw onderneming onderworpen aan een gedragscode (Bijvoorbeeld voor een fitnesscentrum), dan moet je dit verplicht vermelden en verduidelijken waar de gedragscode kan geraadpleegd worden.


Online verkoop

Verkoop je wel producten of diensten online, dien je bijkomend ook deze informatie te vermelden:


 • De totale prijs;

 • De belangrijkste kenmerken en voorwaarden;

 • De wijze van betaling en levering;

 • ...


Staat bij jou alle wettelijke informatie netjes vermeld?
22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page