Chloe Van Boven

11 aug 20232 minuten

Social Selling Index

Wist je dat je je "Social Selling Index" kan meten op LinkedIn? LinkedIn berekent dan voor jou hoe jouw online aanwezigheid op het kanaal zich verhoudt tot andere personen binnen jouw netwerk.

De Social Selling Index maakt deel uit van LinkedIn Sales Navigator, maar ook al heb je Sales Navigator niet, kan je toch jouw SSI berekenen via deze link.

Door jouw Social Selling Index te bereken, krijg je een beter inzicht in hoe actief en aanwezig je bent op het kanaal. Ook hoe je jezelf verhoudt ten op zichte van andere personen binnen jouw sector.


 
De 4 elementen

De berekening van jouw Social Selling Index houdt rekening met 4 elementen:

  1. Jouw professioneel merk

  2. De connectie met de juiste mensen

  3. Jouw betrokkenheid bij inzichten en het uitwisselen van informatie

  4. De opgebouwde relaties

Jouw professioneel merk

Voltooi jouw LinkedInprofiel steeds met jouw potentiële klant in het achterhoofd. Word leider in jouw vakgebied door een professioneel profiel op te bouwen en interessante en betekenisvolle content te delen. Maak hiervoor gebruik van sterke visuals, besteeds bijzondere aandacht aan jouw "about" sectie, vul jouw sterktes in en vraag aanbevelingen aan jouw netwerk.

De juiste mensen

Connecteer met de juiste mensen. Maak gebruik van de tools van LinkedIn om mensen te vinden die interessant zijn voor jouw netwerk.

Reageer op en plaats zelf interessante inzichten

Deel interessante inzichten uit jouw vakgebied en reageer op de inzichten van iemand anders om interessante mensen aan te trekken.

Bouw online relaties op

Versterk jouw netwerk door te connecteren met de juiste mensen. Probeer het vertrouwen te winnen van decision-makers.

Goed om weten

  • Volgens LinkedIn geldt hoe hoger jouw score, hoe betere sales resultaten je kan behalen op het kanaal. Je zou met een top score tot wel 45% meer sales behalen.

  • Heb je een score tussen de 70 en 100% dan beloont LinkedIn jou hiervoor en hebben jouw posts een hoger bereik.

  • De score heeft een achterstand van 3 dagen. Bereken je op vrijdag jouw score, dan is dit voor jouw activiteit tot dinsdag.

    70
    3