Oeps, foutje
Ook al heb je je social media post 10 keer nagelezen, soms ontdek je enkele dagen later dat er toch nog ergens een klein foutje is ingeslopen.
Is dit heel erg? Nee, absoluut niet. Integendeel:
Heb jij er tien keer overgelezen, dan is de kans ook groot dat jouw lezers er hebben overgelezen. Gewoon snel even verbeteren en weer verder gaan.
Hebben jouw volgers het wel gezien, dan kan het zijn dat ze net dat tikkeltje langer bij jouw post blijven staan of even reageren op jouw post en dit zien de algoritmes dan weer graag. Jouw foutje kan er dus zo net even voor gezorgd hebben dat jouw post een Boost in bereik krijgt (maar niet met opzet doen, hoor).
Maar wat als iemand onder de post roeptoetert dat het een schande is? De kans is heel klein dat iemand jou gaat uitschelden omdat er een spellingsfoutje in jouw tekst geslopen is. Doet die persoon dat wel, dan zegt dat meer over hem/haar dan over jou. Maar ook hier: gewoon het foutje aanpassen en op de comment reageren à la "bedankt om het ons te laten weten, we pasten het inmiddels aan", maar dan in jouw eigen tone-of-voice uiteraard.
Nog enkele tips:
Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat jouw teksten niet continu vol grammaticale fouten of spellingsfouten staan, want dan haken mensen wél heel snel af.
Lees jouw teksten dus steeds na en laat eventueel ook iemand anders jouw teksten nog eens nalezen voor de zekerheid.
Is er toch een foutje ingeslopen, blijf dan rustig en pas het aan. Het grote voordeel van online is net dat je het nog kan aanpassen. Onlangs zag ik op mijn bus shampoo "voor bedshadigd haar" staan en verpakkingen kan je helaas niet meer aanpassen. (Maar ook hier: ik had hier dus echt al twintig keer overgekeken, hoor).
Laat het los. Onthou: Je gaat niet plots minder verkopen omdat er een foutje in jouw tekst is geslopen.