top of page
Zoeken

Tips om jouw online aanwezigheid aan te passen aan de magische kerstsfeer

Bijgewerkt op: 20 dec. 2022Ho Ho Ho - It's the most wonderful time of the year. Op zoek naar de perfecte cadeautjes, de kerstboom en het huis mooi versieren, gezellig samenzijn met familie en vrienden, veel te veel eten, kerstfeestjes met leveranciers en klanten, kerstmarktjes doen met glühwein, het zijn drukke maar gezellige dagen. Hopelijk heb je al een leuke tijd gehad en beleef je ook de komende dagen nog heel wat gezellige momenten met familie en vrienden en kan je de tijd nemen om er met volle teugen van te genieten, zonder de bijhorende stress te ervaren.Ook op jouw online kanalen kan je heel wat leuke dingen doen om deze magische sfeer weer te geven. In deze blogpost geef ik je wat inspiratie om online met het thema kerst & van Oud naar Nieuw aan de slag te gaan.


Maar eerst vertel ik je nog waarom je dit zou doen.


Waarom zou je inhaken?


Met een "Inhaker" speel je in op de actualiteit om jouw bedrijf extra in de kijker te zetten. Leuke, grappige "inhakers" hebben meestal een hogere share en like factor. Mensen gaan grappige en leuke posts gemakkelijker gaan delen, waardoor je een groter bereik krijgt doordat je ook gezien wordt door mensen die je nog niet volgen. Pak je je inhakers goed aan, dan kan dit alleen maar voordelen bieden voor jouw merkbekendheid.


Tips om jouw online aanwezigheid aan te passen aan de kerstsfeer


1. Bedenk een leuke actie, challenge of wedstrijd om jouw volgers betrokken en geëngageerd te houden. Organiseer bijvoorbeeld een leuke winactie voor kerst op jouw website of sociale media, geef een kleine attentie bij een aankoop, of organiseer een fotowedstrijd.


Communiceer over deze actie op jouw social mediakanalen, in jouw nieuwsbrief en uiteraard ook op jouw website.

2. Laat jouw creativiteit de vrije loop. Wij vinden het alvast fijn aan de slag te gaan met onze creatieve tools om onze profielfoto's en omslagfoto's op sociale media net dat tikkeltje magischer te maken. Ook jouw Nieuwsbrief en blogs kan je helemaal aan het thema kerst aanpassen.Profielfoto Facebookpagina AM-to-PM Belgium

Omslagfoto op Facebook Digitale Boosters

Nieuwsbrief BMW Gregoir


3. Maak een wenskaart in bijvoorbeeld Adobe Spark of met Canva om jouw volgers een Vrolijk kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Maak de wenskaart in jouw huisstijl. Plan het bericht in voor zaterdag 24 december of maak twee aparte posts en plan op 24 en 31 december. Plannen zorgt ervoor dat jij er de dag zelf niet meer aan hoeft te denken.


LinkedIn post Buyology

Facebookpost ERA VITA


Facebookpost AM-to-PM Belgium


4. Heb je een product dat gerelateerd is aan de feestdagen, bijvoorbeeld leuke cadeaus, kerstdecoratie, enzoverder, zet deze dan extra in de kijker in jouw nieuwsbrief, op jouw sociale mediakanalen en website/shop.


Heb jij dit niet, denk dan eens na hoe je je producten of diensten in een kerstjasje kan steken. Carlsberg, bijvoorbeeld, maakte een kerstboom uit blikjes bier.


Commercial thema Kerst Carlsberg

Commercial Thema Kerst CreAds

Commercial Thema Kerst Pizzeria

Commercial Thema Kerst Starbucks

Ook jouw copy, de begeleidende tekst bij een social mediaposts of de teksten op een website, kan je aanpassen aan de kerstmagie.


Op ons Pinterest platform vind je nog heel wat andere voorbeeldjes. Kijk rustig rond op het Pinterestbord: "Inhakers: Kerst".


Belangrijk te onthouden is dat je jouw inhaker bij jouw bedrijf laat passen. Maak het leuk, lief of grappig zodat mensen het zouden willen delen, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat je de identiteit van jouw merk niet uit het oog verliest. De inhaker moet passen bij jouw waarden en huisstijl.


Ben je geïnspireerd?

Ik ben benieuwd naar jullie inhakers. Deel ze in de Facebook Community.


Vrolijke feestdagen!


14 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page