top of page
Zoeken

๐•ญ๐–”๐–” ๐•ญ๐–”๐–” ๐•ญ๐–”๐–” - Tips om jouw online aanwezigheid in een Halloweenjasje te stekenWat zijn jouw plannen deze Halloween? Van deur tot deur trekken voor #trickortreat ? Thuis gezellig griezelen of pompoenen uitsnijden? Naar een spannend Halloweenevent?


Wat je ook doet, ik hoop alvast dat je een leuke (ont)spannende Halloween beleeft.Maar wat doe je eigenlijk businessgewijs voor Halloween?Ook jouw online etalage kan wel een Halloween-update gebruiken, niet? In deze blogpost geef ik je wat inspiratie om online met het Thema Halloween aan de slag te gaan.


Maar eerst vertel ik je nog waarom je dit zou doen.


Waarom zou je inhaken?


Met een "Inhaker" speel je in op de actualiteit om jouw bedrijf extra in de kijker te zetten. Leuke, grappige "inhakers" hebben meestal een hogere share en like factor. Mensen gaan grappige en leuke posts gemakkelijker gaan delen, waardoor je een groter bereik krijgt doordat je ook gezien wordt door mensen die je nog niet volgen. Pak je je inhakers goed aan, dan kan dit alleen maar voordelen bieden voor jouw merkbekendheid.


Tips om jouw online aanwezigheid in een Halloweenjasje te steken


1. Bedenk een leuke actie, challenge of wedstrijd om jouw volgers betrokken en geรซngageerd te houden. Organiseer bijvoorbeeld een Halloweenzoektocht op jouw website of sociale media, geef een kleine attentie (snoepje) bij een aankoop, organiseer een fotowedstrijd, of waarom organiseer je zelf geen Halloweenevent in jouw zaak.


Communiceer over deze actie op jouw social mediakanalen, in jouw nieuwsbrief en uiteraard ook op jouw website.

2. Laat jouw creativiteit de vrije loop. Wij vinden het fijn aan de slag te gaan met onze creatieve tools om onze profielfoto's en omslagvideo's spookachtiger te maken. Ook jouw Nieuwsbrief en blogs kan je helemaal in thema Halloween maken.
3. Maak een wenskaart in bijvoorbeeld Adobe Spark of met Canva om jouw volgers een Happy Halloween te wensen. Plan het bericht in voor maandag 31 oktober, zo hoef jij de dag zelf er niet meer aan te denken.


4. Heb je een product dat aan Halloween gerelateerd is, bijvoorbeeld snoepjes, Halloween decoratie, enzoverder, zet deze dan extra in de kijker in jouw nieuwsbrief, op jouw sociale mediakanalen en website/shop.


Heb jij dit niet, denk dan eens na hoe je je producten of diensten in een spookachtig jasje kan steken. McDonalds, bijvoorbeeld, zorgde ervoor dat de kaas op de hamburger er net iets spookachtiger uit zag.

Ook jouw copy, de begeleidende tekst bij een social mediaposts of de teksten op een website, kan je in een spookjasje steken. In het voorbeeld hierboven schreef McDonals "Trick or Cheese" bij de visual.


Op ons Pinterest platform vind je nog heel wat andere voorbeeldjes. Kijk rustig rond op het Pinterestbord: "Inhakers: Halloween".


Ook woordspelingen, zoals bijvoorbeeld "spooktaculair", kan je gebruiken.


Belangrijk te onthouden is dat je jouw inhaker bij jouw bedrijf laat passen. Maak het leuk, lief of grappig zodat mensen het zouden willen delen, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat je de identiteit van jouw merk niet uit het oog verliest. De inhaker moet passen bij jouw waarden en huisstijl.


Ben je geรฏnspireerd?

Ik ben benieuwd naar jullie inhakers. Deel ze in de Facebook Community.


Happy Halloween!


23 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page