top of page
Zoeken

Waarom je best NU een Google bedrijfsprofiel aanmaakt

Online zichtbaar en vindbaar zijn is uitermate belangrijk als zelfstandig ondernemer. En met welke tool kan je online zichtbaarheid bij jouw lokale doelgroep beter verbeteren dan met een bedrijfsprofiel van Google?


Wat kan je allemaal doen met zo'n profiel?


Printscreen van een Google bedrijfsprofiel. Welke gegevens vind je er op terug.

Eerst en vooral vul je op dit profiel jouw gegevens en openingsuren aan. Potentiële klanten zien zo in een oogopslag wat jouw bedrijf doet, welke diensten en producten je aanbiedt, hoe ze jou kunnen bereiken, waar je je bevindt, wat jouw andere communicatiekanalen zijn zoals bijvoorbeeld jouw website en sociale media. Het is belangrijk deze gegevens steeds up to date te houden.


Het Google bedrijfsprofiel is, net zoals je de Gouden Gids of de bedrijvengids, een bedrijfsvermelding, maar dan getoond aan die mensen uit jouw buurt die effectief naar jouw producten of diensten op zoek zijn. Fantastisch toch?


Wijzigen jouw openingsuren omdat het een feestdag is, of omdat je er even tussenuit gaat, of (hopelijk niet te vaak) omwille van ziekte, dan kan je dit hier ook gemakkelijk op communiceren. Mensen zoeken dit immers vaak eerst via Google op voor ze een ritje naar jouw shop of zaak plannen.


Printscreen van een Google bedrijfsprofiel. De openingsuren.

Hiernaast kunnen gebruikers ook reviews achterlaten. Deze reviews komen ook heel zichtbaar naar voren in de zoekresultaten. Zijn klanten tevreden van jouw diensten of producten en heb je veel positieve reviews dan heb je een streepje voor op jouw concurrenten. Mond-aan-mond reclame is immers nog steeds de meest effectieve reclame. Mensen horen graag eerst de meningen van anderen voor ze zich laten overhalen een aankoop te doen.


Met positieve reviews zal je bovendien ook veel hoger ranken in de Google zoekresultaten.


Printscreen van een Google bedrijfsprofiel. Reviews.

Je kan een Google Mijn Bedrijf profiel ook beschouwen als een sociale media kanaal, maar dan exclusief voor bedrijven en verenigingen. Je kan er op posten en meer vertellen over jouw bedrijf, wie jij bent, maar ook producten, (tijdelijke) promoties en evenementen in de kijker zetten.


Printscreen van een Google bedrijfsprofiel. Content/updates/posts.

Je kan ook in interactie gaan met jouw klanten en reageren op berichten en reviews.


Het Google bedrijfsprofiel is raadpleegbaar via desktop, tablet en mobiel. Mobiel kunnen klanten ook met één druk op de knop rechtstreeks bellen of een routebeschrijving opvragen gezien de koppeling met Google Maps en navigatieapps zoals Waze.


Printscreen van een Google bedrijfsprofiel. Actieknoppen: directions / call.

Wat zijn de voordelen?


Een bedrijfsprofiel op Google versterkt jouw online zichtbaarheid bij jouw lokale doelgroep enorm. Het is bovendien helemaal gratis.


Het Google bedrijsprofiel is gekoppeld aan de zoekresultaten en Google Maps. Wanneer klanten bij jou in de buurt je opzoeken, of beter, op zoek gaan naar een dienst of product dat jij aanbiedt, verschijn je met jouw bedrijf rechts in de zoekresultaten met alle relevante informatie (contactgegevens, openingsuren en reviews). Is jouw website dus niet 100 procent geoptimaliseerd voor de zoekresultaten op Google (SEO), heb je met een goed ingevuld profiel op Google toch een stapje voor en wordt je alsnog getoond aan mensen die zich bij jou in de buurt bevinden, wat jouw lokale vindbaarheid een enorme boost geeft.


Positieve beoordelingen op jouw Google bedrijfsprofiel zorgen er eveneens voor dat je gemakkelijker een vertrouwensband kan opbouwen met nieuwe potentiële klanten. Op dit platform vind je nog interessante artikels over Social Proof en Reviews.


Dus, waar wacht je nog op? Geef je bedrijf een Digitale Boost en start jouw Google Mijn Bedrijfspagina op.
Hoe maak je een profiel aan?Je kan héél eenvoudig een profiel aanmaken. En dit zowel via jouw computer, android of iPhone/iPad. Je kan de eenvoudig te volgen stappen nalezen in deze manual van Google. Zorg ervoor dat je al jouw bedrijfsgegevens bij de hand hebt.


Is er reeds een bedrijf aangemaakt, maar heb je er geen toegang toe? Dan kan je jouw bedrijf via deze stappen claimen.


Tips voor een uitstekend profiel

  • Vul jouw bedrijfsgegevens en contactgegevens zo gedetailleerd mogelijk aan. Ook producten en diensten vul je best zo uitgebreid mogelijk aan.

  • Voeg een goede profielfoto en mooie foto's van het interieur, de buitenkant en jouw team toe. Mooie foto's zorgen er vaak voor dat mensen al zin krijgen om langs te komen.

  • Plaats regelmatig updates om relevant te blijven.

  • Reageer steeds op reviews, positieve maar ook de negatieve reviews.

  • Vergeet zeker ook niet om Google zoekwoorden op te nemen in jouw omschrijvingen en updates. Probeer deze termen ook te integreren in jouw reactie op reviews.

  • Hou jouw profiel steeds up-to-date.


Hoe presteert mijn profiel?


Ook super handig is dat je heel eenvoudig kan opvolgen hoe jouw bedrijfsprofiel presteert. Hoeveel mensen hebben me gebeld op basis van dit profiel? Hoeveel vroegen de route naar me op? Hoeveel klikten door naar mijn website? ...


Google houdt super relevante data bij voor jou, wat interessant kan zijn om te evalueren of dit profiel waardevol is voor jouw online zichtbaarheid. Je kan de data ook per periode gaan vergelijken.


Voorbeelden van enkele statistieken


Hoe ontdekken mensen jou?
Statistieken van een Google bedrijfsprofiel: hoe vinden mensen jou?

Hoeveel telefoontjes kreeg je via de "call" actieknop?
Statistieken van een Google bedrijfsprofiel: hoeveel telefoons kreeg je?

Hoeveel mensen vroegen de route op (en zijn dus wellicht onderweg)?
Statistieken van een Google bedrijfsprofiel: hoe vaak werd de route opgevraagd?

Hoeveel websitekliks leverde mijn Google profiel me op? Hoe evolueert dit in tijd?
Statistieken van een Google bedrijfsprofiel: hoeveel websitekliks leverde jouw profiel op?

Een Google bedrijfsprofiel is dus zeker een kanaal om op te nemen in jouw marketingmix. Heb je nog hulp nodig bij het aanmaken van jouw Google bedrijfsprofiel kan je ons steeds contacteren!

19 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page